Derfor er det vigtigt at holde sommerferie

Sommerferien er vigtig, fordi det er en oplagt mulighed for at trække stikket og genoplade batterierne. For mange er det den eneste periode på året, hvor de har fri flere uger i træk. Men uanset hvordan din sommerferie ligger, er det vigtigt at holde den og prioritere den.

På arbejdet er der ofte mange ting at forholde sig til i hverdagen såsom deadlines, daglige opgaver og måske et til tider stresset og presset arbejdsmiljø. Ferie kan være en mental pause, og derfor er det vigtigt i forhold til at sænke stressniveauet og forbedre vores generelle trivsel.

På den måde er sommerferie også med til at forhindre, at man bliver udbrændt. Dagligdagen byder generelt på mange krav, deadlines og forpligtelser, og det kan være svært at finde tid til det hele. Ofte kan man føle, at man hele tiden halter bagefter og ikke har tid til at sætte sig i sofaen i fem minutter. Men følelsen af hele tiden at være bagefter er ikke sund, og hvis man ikke sætter tid af til åndehuller til sig selv, kan man godt ende med at blive helt udbrændt.

Ferie er derfor en helt oplagt mulighed for at sænke sine skuldre og forventninger og gøre nogle gode ting for sig selv. Når vi bliver mere afslappede, rolige og har det godt, kan vi også være mere kreative og produktive på arbejdspladsen. Vi får nemmere ved at finde på nye idéer og tænke ud af boksen.

Ofte kan det nemlig give et andet perspektiv på tingene, når man træder lidt tilbage og giver det tid. Der er for eksempel en grund til at mange får idéer til deres arbejdsliv, mens de er derhjemme. Lige pludselig dukker der en god idé op, mens man løber en tur eller slår græs.

Det kan generelt give os større motivation, når vi får mere energi til alle dagligdagens opgaver både privat og på arbejde. Det er derfor kun en fordel for ens arbejdsgiver og arbejdsplads, at man holder sin ferie, fordi man på den måde kan være skarpere, når man er på arbejde.

Udover at det kan give fordele på arbejdspladsen, når man vender tilbage fra sin ferie, kan det også have en positiv effekt på ens relationer – især til venner og familie. Det er ikke altid, at vi i hverdagen husker at være nærværende. Men ferie giver tid til at være sammen med familie og venner, hvor man kan opleve ting sammen og skabe nye minder. Og gode relationer er også med til at gøre os gladere i hverdagen.

Når man har tid til at prioritere sig selv og slappe af, kan det give øget livsglæde og en bedre balance i forhold til arbejdsliv og privatliv. Man kan dyrke sine hobbyer og interesser og på den måde finde glæde og tilfredsstillelse uden for arbejdspladsen. Der er derfor faktisk ikke nogen ulemper ved at holde ferie.

Trænger du til at komme på en rigtig dejlig ferie og slappe af? Så lån penge akut og book din ferie allerede i dag. Det kan give dig en velfortjent pause at tage på tur, hvad enten det er i Danmark eller i udlandet.